Groene aardappelfrittata met peterselie-olie

Nog geen reviews
646 kcal
290 g groente
Groene aardappelfrittata

Spruiten zijn vitamine C bommetjes en perfect voor een goede weerstand. Ze worden ook wel 'Brussels sprouts' genoemd, weet je waarom? Door de jaren heen zijn er verschillende soorten spruitjes gekweekt. Maar de spruitjes die in de 13e eeuw in de omgeving van Brussel werden verbouwd, is de soort die we nu nog altijd kennen. Vandaar de naam 'Brussels sprouts.'

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en zorg dat de oven goed heet is. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in dunne schijfjes of kleine stukken en kook 15 minuten. Giet daarna het water af.
  2. Maak intussen de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de spruitjes in plakjes. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en snijd de stronk in kleine stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm olie in een ovenbestendige pan en bak de ui, knoflook, broccoli en spruitjes 5 minuten. Breng op smaak met de Piri Piri kruiden en schud om. Schep de voorgekookte aardappels erdoor.
  3. Kluts de eieren samen met de crème fraîche en kerriepoeder en breng op smaak met zout en peper. Snijd de peterselie fijn en schep de helft door het ei-mengsel. Schenk dit over de groente en zorg dat het zich goed verspreidt. Zet de pan 10-15 minuten in de oven (je mag ook alles in een ovenschaal scheppen.)
  4. Mix de overgebleven peterselie met de olijfolie extra vierge, zout en peper.
  5. Haal de frittata uit de oven, snijd in punten en drizzle de peterselie-olie erover.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken, bereid de frittata dan in een pan op het fornuis.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: E van de Vijver
  • 200 g SpruitjesHerkomst: biosonn
  • 1 st BroccoliHerkomst: Lexportia
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 4 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 1 tl Piri Piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Kerriepoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 31%
co2-reduction-score
CO2 eq -60%
water-reduction-score
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenSeizoenGlutenvrijVegetarischGezinVariatie9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie646 kcal
Koolhydraten49 g
Suiker7 g
Vet36 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit25 g
Vezels14 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Paprika
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten