200 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
Zelf toevoegen
2 el Citroensap (of azijn)
3 el Olijfolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente200 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq682 g
Water42,9 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een steelpan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in kleine blokjes en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en laat uitdampen.
Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Was de tomaat en snijd in partjes. Pel en snipper de ui. Hussel alles goed door elkaar in een ruime kom en bestrooi met zout en peper.
Maak een dressing van de yoghurt, olijfolie extra vierge en citroensap (of azijn). Pers de knoflook erboven uit en klop alles goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappels, sla, tomaat en rode ui over een mooie schaal en schenk de dressing erover. Verbrokkel de geitenkaas erboven. Snijd de olijven in plakjes en strooi over de salade.
Snijd het broodje in dobbelsteentjes. Verhit olie in een bakpan en bak het brood knapperig. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de maaltijdsalade met de knapperige croutons. Kali orexi (= eet smakelijk).
TIPOok erg lekker met tijm of rozemarijn.
II
Vandaag een Griekse maaltijdsalade met onder andere knoflook olijven, geitenkaas en knapperige croutons. De verse geitenkaas wordt gemaakt van geitenmelk van Nederlandse bodem. De smaak van deze zachte geitenkaas is zeer mild met een licht zuurtje en handig in gebruik. Lekker door de salade van vandaag.