Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Kip
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
5 g Verse oreganoHerkomst: forc
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
1 st CitroenHerkomst: Campisi
1 st PreiHerkomst: Peeters
1 st VenkelHerkomst: Veritas Biofrutta
200 g Kipdijbeenfilet
Zelf toevoegen
1 el Boter
snufje Zout en peper
4 el Olijfolie extra vierge
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit87 Punten
CO2eq613 g
Water40,8 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Snijd de kip in stukjes. Pel en snipper de knoflook. Haal de oregano van de takjes. Was de citroen, snijd per persoon een plakje en leg opzij. Rasp de schil en pers het sap uit van de overgebleven citroen. Maak een marinade met de helft van de olie, citroensap, oregano en knoflook. Voeg de kip toe en roer tot elk stukje goed gekruid is. Dek de kom af en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
Snijd intussen de venkelknol in 4-6 stukken. Pel de sjalot en snijd in partjes. Snijd de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein.
Verhit olie in een ruime bakpan en bak de venkel, sjalot en prei op een hoog vuur. Temper dan het vuur en voeg een klontje boter toe. Blus af met een scheut water (of bouillon) en stoof afgedekt in 15 minuten gaar.
Verhit olie in een bakpan en bak de gemarineerde kip, samen met de citroenplakjes op een hoog vuur. Kruid met zout en peper. Schenk de marinade in de pan en laat afgedekt garen.
Serveer de gestoofde groenten met de citroenkip erbij. Werk af met een plakje citroen.
TIPHet is ook lekker om de venkel in plakjes te snijden en te grillen in een grillpan.
II
KETOGEEN Vandaag waan je je in Mediterraanse sferen. Dit gerecht met kip en een zuurtje van citroen ga je zeker vaker maken. Eet dit gerecht met jouw geliefde, dit is volgens de Griekse cultuur de tip voor een lang & gelukkig leven! Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.