Green reboot bowl met hummus dressing Romaanse sla, broccoli en courgette
4,0
734 kcal
450 g groente
Deze heerlijke groente boost bevat 3 verschillende groene ingrediënten: Romaanse sla, broccoli en courgette. Lekker met een hummusdressing. Hummus is de meest populaire spread in het Midden-Oosten en heeft een heerlijke zachte en gekruide smaak. De basis van hummus is een sesampasta met gekookte kikkererwten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 1 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
- 150 g Volkoren couscous Herkomst: IDorganics
- 100 g Hummus Herkomst: Florentin
- 1 st Romaanse sla Herkomst: Ekologisch
- 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
- 2 el Olie
- 1 tl Komijnpoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in blokjes. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook of stoom de broccoli in 5-10 minuten beetgaar.
- Was de courgette, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de courgette in 5 minuten lichtbruin. Breng op smaak met chilivlokken, zout en peper.
- Breng water (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Breng op smaak met komijn, zout en (chili)peper.
- Klop de hummus los met een scheutje water, zodat deze wat vloeibaarder wordt.
- Was de sla blaadjes, laat goed uitlekken in een zeef en snijd of scheur klein. Verdeel de sla over de kommen of borden en schep de couscous en de overige groenten erop. Schenk de hummus dressing erover en maak af met de fijngehakte pinda's.
TIP
Breng de couscous extra op smaak met citroensap. Je kunt de broccoli en courgette ook roosteren in de oven.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 257%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -79%
Water -29%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Variatie, Seizoen, Vegan, Vegetarisch, Lekker snel, Eiwitrijk, Gezin, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie734 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker15 g
Vet36 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit26 g
Vezels19 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Pinda's
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
Sesamzaad


