Goedgevulde salade met courgette, maïs en shoarma ! Weinig koolhydraten
4,0
577 kcal
380 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een super easy salade met lekker veel groenten waaronder goudgele maiskorreltjes. Mais is een graansoort, maar wordt gegeten als groente. Aan onze maiskorrels zijn geen onnodige toevoegingen gedaan, ze rusten in een mengsel van water, citroen en zout (citroen en zout om de houdbaarheid te verlengen).

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Varkensshoarma Herkomst: Future Food Group
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 200 g Mais Herkomst: Your Organic Nature
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 1 st Romaanse sla Herkomst: Ekologisch
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de shoarma met de ui in 8-10 minuten op een hoog vuur bruin en gaar.
- Was de courgette en snijd brunoise (in kleine dobbelsteentjes). Verhit olie in een andere bakpan en bak de courgette circa 8 minuten op een middelhoog vuur.
- Spoel de maïs in een zeef onder de kraan. Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Verwarm de tomaat en maïs met de courgette mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de sla bladeren los van de krop, spoel onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de sla klein. Hussel nu alles door elkaar, of serveer alle ingrediënten naast elkaar in een kom.
TIP
Je kunt de slablaadjes ook los halen van de krop en vullen met het groente-shoarma mengsel. Ook lekker met een fris yoghurtsausje.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente + 202%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq -49%
Water -27%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie577 kcal
Koolhydraten24 g
Suiker11 g
Vet40 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit25 g
Vezels9 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Paprika
Varken
Mais


