Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Afvallen
PaprikaKipMais
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st TomaatHerkomst: Lukassen
1 st Little gemHerkomst: G's
200 g Kipshoarma
200 g MaïsHerkomst: Machandel
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
1 st CourgetteHerkomst: Peeters
Zelf toevoegen
3 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente350 g
Vitaliteit69 Punten
CO2eq723 g
Water25 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de kipshoarma met de ui in 8-10 minuten op een hoog vuur bruin en gaar.
Was de courgette en snijd brunoise (in kleine dobbelsteentjes). Verhit olie in een andere bakpan en bak de courgette circa 8 minuten op een middelhoog vuur.
Spoel de maïs in een zeef onder de kraan. Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Verwarm de tomaat en maïs met de courgette mee. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de sla bladeren los van het kropje, spoel onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de sla klein. Hussel nu alles door elkaar, of serveer alle ingrediënten naast elkaar in een kom.
TIPJe kunt de slablaadjes ook los halen van de krop en vullen met het groente-shoarma mengsel. Ook lekker met een fris yoghurtsausje.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een super easy salade met lekker veel groenten waaronder goudgele maiskorreltjes. Mais is een graansoort, maar wordt gegeten als groente. Onze biologisch-dynamische mais wordt geleverd door Machandel en heeft het Demeter keurmerk. Het Friese dorp Haulerwijk is nog steeds de thuisbasis van dit familiebedrijf.