Gnocchi met paddenstoelen-roomsaus spinazie en shiitake
4,3
669 kcal
350 g groente
Vandaag op het menu een heerlijk gerecht met gnocchi (spreek uit als 'njokkie'). Gnocchi is een iets minder bekende, Italiaanse pastasoort. Gnocchi wordt gemaakt van aardappels en tarwemeel, maar soms ook alleen van tarwemeel. We koken de gnocchi niet, maar bakken het krokant in een pan.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 150 g Shii-take Herkomst: paddestoelenrijk
- 100 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 400 g Gnocchi Herkomst: Bioverde
- 100 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 2 tl Tijm Herkomst: het blauwe huis
- 150 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Veeg de champignons en shii-take schoon en snijd in plakjes. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
- Verhit olie in een bakpan en bak de gnocchi circa 10 minuten op een middelhoog vuur totdat ze lichtbruin kleuren en een knapperig korstje krijgen. Schud de pan regelmatig om.
- Verhit olie in een andere bakpan en bak de ui, champignons en shii-take 5 minuten op een middelhoog vuur. Schep de crème fraîche en de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en tijm.
- Halveer de tomaatjes en verwarm nog een minuut mee in de saus.
- Serveer de krokante gnocchi met een flinke schep paddenstoelen-roomsaus.
TIP
Je kunt de gnocchi ook koken in een pan met heet water. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente + 178%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq -57%
Water -88%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie669 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker8 g
Vet33 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit16 g
Vezels9 g
Zout2.7 g
Allergenen informatie
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk


