Gnocchi met korenbloem blauwe kaas shii-take en prei
4,3
674 kcal
270 g groente
Gnocchi in combinatie met blauwe kaas is een favorietje. De blauwe kaas die we in dit recept gebruiken heet Korenbloem blauw. De Deense kaasmeesters van Thise Mejeri zijn er meer dan in geslaagd om een hele toegankelijke blauwader kaas te maken. Er wordt extra room toegevoegd in de kaas waardoor hij heerlijk zacht is en heerlijk smelt.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 200 g Shii-take Herkomst: paddestoelenrijk
- 200 g Spinazie Herkomst: De Eerste
- 75 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
- 75 g Korenbloem blauwe kaas Herkomst: Cheesepack
- 400 g Gnocchi Herkomst: Bioverde
- 2 el Boter
- 1 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Veeg de shii-take schoon. Was de spinazie grondig, laat uitlekken en snijd wat kleiner.
- Verwarm boter in een bakpan en bak de prei 5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak een paar minuten mee tot de paddenstoelen bruin kleuren. Breng op smaak met zout en peper. Doe de room en de helft van de blauwe kaas in de pan en verwarm mee. Voeg de laatste minuut de spinazie toe en laat slinken.
- Verhit olie in een andere bakpan en bak de gnocchi op een middelhoog vuur totdat ze lichtbruin kleuren en een knapperig korstje krijgen.
- Schep de gnocchi op de borden en serveer met de groenten in kaas-roomsaus. Verkruimel de overgebleven blauwe kaas over de gnocchi.
TIP
Let erop dat je de blauwe kaas niet te lang in de saus meekookt. Hij verliest zijn pittige smaak als je hem te lang verhit.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 114%
Vitaliteit + 37%
CO2 eq -65%
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Lekker snel, Specials, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie674 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker5 g
Vet31 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit23 g
Vezels9 g
Zout3.5 g
Allergenen informatie
Lactose
Tarwe
Melk
Gluten