Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de gnocchi enkele minuten. Ze zijn gaar als ze naar de oppervlakte komen. Giet dan het water af en laat even uitdampen.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Laat de artisjokken uitlekken en snijd de helft in vieren. Verhit olie in een bakpan en bak de ui, tomaat, artisjokken en voorgekookt gnocchi 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en bak mee. Bewaar wat spinazie voor op het laatst.
Schaaf of rasp de Parmezaanse kaas. Pureer de overgebleven artisjokken met de helft van de Parmezaanse kaas en breng op smaak met olijfolie extra vierge en peper. Schep de artisjokken tapenade door de gnocchi en verwarm even mee.
Schep de overgebleven spinazie erdoor en werk af met Parmezaanse kaas.
TIPOok erg lekker met Italiaanse kruiden.
II
Voor dit heerlijke gnocchi gerecht gebruiken we voorgegaarde artisjok. Lekker, makkelijk en heel snel te bereiden. Artisjokken zijn een ware delicatesse onder de groentesoorten. De smaak is een zacht en een beetje nootachtig en is eigenlijk met geen andere groente te vergelijken. De smaak van aardpeer komt nog het meest in de buurt. Artisjokken bevatten veel vitamines en mineralen, vezels en antioxidanten. Ze zijn goed voor je spijsvertering en cholesterol. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®