Was de tomaat en snijd klein. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en kastanjechampignons toe en bak 2 minuten mee.
Doe de tomatenblokjes erbij en laat afgedekt zachtjes 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit olie in een bakpan en bak de gnocchi op een middelhoog vuur totdat ze lichtbruin kleuren en een knapperig korstje krijgen.
Giet het water van de mozzarella. Snijd de basilicum in reepjes en schep de helft door de saus. Serveer de gnocchi met een flinke schep tomatensaus en de mozzarella. Garneer met een sliert olijfolie extra vierge en de verse basilicum.
TIPDe gnocchi kun je ook koken in plaats van bakken. De tomatensaus is ook lekker met Italiaanse kruiden zoals oregano en rozemarijn.
II
Vandaag op het menu: gnocchi in tomatensaus (spreek uit als 'njokkie'). Gnocchi is een, iets minder bekende, Italiaanse pastasoort. Gnocchi wordt gemaakt van aardappels en tarwemeel, maar soms ook alleen van tarwemeel. We koken de gnocchi niet, maar bakken het lekker krokant in een pan.