Gnocchi in tomaten-kaassaus met raapjes en spinazie
Nog geen reviews
657 kcal
260 g groente

Raapjes zijn witte of wit met roze knolletjes. Het is een kruising tussen kool en koolraap. De raapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak. Geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppotten, soepen of salades. Jorris Kollewijn teelt deze raapjes voor ons op zijn biodynamische bedrijf De Lepelaar.
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de knoflook. Schil de raapjes en snijd in blokjes. Verhit olie in een ruime pan en bak de knoflook en raapjes 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Was de spinazie grondig, laat goed uitlekken en snijd klein. Voeg de tomaten met saus toe en de helft van de spinazie toe en verwarm mee. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper.
- Breng intussen een pan met ruim water aan de kook en kook de gnocchi in circa 3 minuten gaar. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven. Giet het water af, laat goed uitlekken en schep (met een beetje kookvocht) door de tomaten-groentensaus.
- Schep tenslotte de overgebleven spinazie erdoor en werk af met de geraspte kaas.
TIP
De saus is ook erg lekker met een scheutje balsamicoazijn. Voor meer pit kun je wat chilipoeder toevoegen.Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 300 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
- 200 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
- 400 g Cherry tomaten in blikHerkomst: La Bio Idea
- 400 g GnocchiHerkomst: Bioverde
- 50 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
- 2 el Olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- snufje Peper
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente + 106%
Vitaliteit + 46%
CO2 eq -58%
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, 9 maanden, Lekker snel, Lactosevrij, Vegetarisch, Gezin, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie657 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker7 g
Vet25 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit20 g
Vezels11 g
Zout3.4 g
Allergenen informatie
Tarwe
Melk
Gluten