Dep de vis droog met keukenpapier. Pel en snipper de ui heel fin. Schil en rasp de gember. Pureer de vis met een staafmixer. Voeg het meel, ei, gember en de ui toe en mix dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de bruine noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het water af en spoel af onder de kraan.
Verhit olie in een bakpan en schep met een lepel bergjes van het kabeljauwbeslag in de pan, druk de bergjes plat en bak de viskoekjes in circa 6 minuten op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de de prei en paprika 5 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Roerbak de bruine rijstnoodles kort met de groenten mee. Breng op smaak met tamari, zout en peper. Serveer de bruine rijstnoodles met de groenten en viskoekjes ernaast.
TIPJe kunt ook wat prei heel kleinsnijden en door het beslag van de viskoekjes mengen. Ook erg lekker met sambal.
II
Vis is onderdeel van een gezond eetpatroon. Visvetzuren zijn goed voor je hart- en bloedvaten. In dit gerecht maken we viskoekjes van kabeljauw snippers en verse gember. De glutenvrije rijstnoodles worden gemaakt van biologische bruine rijst met pompoen en gember. Uniek van smaak en textuur. Hiermee zet je binnen mum van tijd een heerlijk gerecht op tafel.
‘Inspired by Ralph Moorman’