Glutenvrije viskoekjes met bruine rijst-noodles en roerbakgroenten

592 kcal
0 g groente

Vis is onderdeel van een gezond eetpatroon. Visvetzuren zijn goed voor je hart- en bloedvaten. In dit gerecht maken we viskoekjes van kabeljauw snippers en verse gember. De glutenvrije rijstnoodles worden gemaakt van biologische bruine rijst met pompoen en gember. Uniek van smaak en textuur. Hiermee zet je binnen mum van tijd een heerlijk gerecht op tafel. ‘Inspired by Ralph Moorman’

Glutenvrije viskoekjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 2 tl Verse gember, rasp Herkomst: Befair
  • 250 g Bruine rijstnoedels Herkomst: TerraSana
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g Gesneden groene kool
Zelf toevoegen
  • 2 g (Glutenvrij) meel
  • 1 st Ei
  • 1 el Citroensap
  • 2 el Bakolie
  • 2 el Tamarisaus
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Pel de ui en snijd heel fijn. Pel de knoflook. Schil en rasp de gember. Pureer de kabeljauw met een staafmixer. Voeg het (glutenvrije)meel, ei, citroensap, gember, de ui en de helft van de knoflook toe en mix dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
  2. Breng water aan de kook voor de bruine rijstnoodles. Kook in 6 minuten gaar, giet het water af en spoel af onder de kraan.
  3. Verhit olie in een bakpan en schep met een lepel bergjes van het kabeljauwbeslag in de pan, druk de bergjes plat en bak de viskoekjes in circa 6 minuten op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
  4. Snijd de prei in ringen en spoel in een zeef onder de kraan. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit olie in een wok of bakpan en fruit de overgebleven knoflook. Voeg de prei en paprika toe en roerbak 5 minuten. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Roerbak de bruine rijst-noodles kort met de groenten mee. Breng op smaak met tamarisaus.
  6. Serveer de bruine rijst-noodles met de groenten en viskoekjes ernaast.
TIP
Je kunt ook wat prei heel kleinsnijden en door het beslag van de viskoekjes mengen. Ook erg lekker met sambal.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 50%
co2-reduction-score
CO2 eq -64%
water-reduction-score
Water -33%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie592 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker7 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit30 g
Vezels8 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Vis
Paprika
Sojabonen
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten