Breng een pan met water en het groentebouillontablet aan de kook. Kook de pompoenstukjes in 10-15 minuten gaar. Giet daarna de bouillon af en vang het op om de saus ermee te maken.
Pel de knoflook en rode ui en snijd klein. Verwarm de bakolie in een koekenpan en fruit de knoflook, ui en kurkuma 2 minuten op een middelhoog vuur.
Pureer de gekookte pompoen en de helft van het ui-mengsel in een blender, keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg net zoveel bouillon toe totdat je een mooie, gladde saus krijgt.
Breng water aan de kook voor de spaghetti. Kook in 9 minuten al dente en giet vervolgens het water af. Bak de spekreepjes zonder olie krokant in een koekenpan.
Giet de pompoensaus bij de spaghetti in de pan. Doe de spinazie erbij, zet het vuur hoog en verwarm nog 2 minuten (bewaar wat rauwe spinzieblaadjes voor garnering).
Schep de pasta op de borden en garneer met de spekjes, het restant van de ui-mengsel en enkele rauwe spinazieblaadjes.
TIPLekker met stukjes verse paprika of wortel voor een extra 'bite'.
II
De spaghetti (en alle andere producten) van ‘Lieke is vrij’ bevat geen gluten. Hiervoor zijn ze gecertificeerd, dus je kunt erop vertrouwen dat je met deze producten goed zit. In de spaghetti van vandaag is maismeel en rijstmeel gebruikt. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke smaak en een goede textuur. Dus, zorgeloos genieten van een verantwoorde pastamaaltijd!