Glutenvrije spaghetti met paprikasaus en spinazie
Nog geen reviews
663 kcal
0 g groente
Spaghetti is altijd lekker, of het nu lente, zomer, herfst of winter is. Dit keer maken we eens geen traditionele tomatensaus, maar een saus van paprika's en verse spinazie. Een heerlijk gerecht en makkelijk om te maken!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
- 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
- 75 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 170 g Spaghetti (GV) Herkomst: lieke is vrij
- 100 ml Rijst cuisine Herkomst: Lima
- 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 1 el Bakolie
- 4 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Halveer de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes. Was de tomaat en snijd klein. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
- Breng water met een snuf zout aan de kook voor de spaghetti. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
- Verhit intussen olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de rode paprika en tomaat toe aan de pan en bak op een laag vuur zacht (circa 5 minuten). Voeg de rijst cuisine toe en laat zachtjes pruttelen.
- Pureer de paprika en tomaat met een staafmixer en pers de knoflook erboven uit. Roer de spinazie erdoor en laat een beetje slinken (bewaar wat blaadjes voor de garnering). Voeg eventueel nog een scheutje pasta kookvocht toe voor een smeuïge saus. Proef en breng de paprikasaus op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Halveer de gele paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit olie in een kleine bakpan en roerbak de paprika op een hoog vuur lichtbruin. Rooster de walnoten in een droge bakpan (heb je een glutenallergie? spoel ze dan eerst af onder de kraan).
- Serveer de spaghetti met de romige paprikasaus en verdeel de gele paprika erover. Garneer met de overgebleven spinazieblaadjes en walnoten.
TIP
Ook erg lekker met verse basilicum en pijnboompitjes. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie663 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker16 g
Vet27 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit14 g
Vezels11 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Mais
Sojabonen


