Glutenvrije spaghetti met pancetta met romige pompoensaus, spinazie

620 kcal
0 g groente

De spaghetti (en alle andere producten) van ‘Lieke is vrij’ bevat geen gluten. Hiervoor zijn ze gecertificeerd, dus je kunt erop vertrouwen dat je met deze producten goed zit. In de spaghetti van vandaag is maïsmeel en rijstmeel gebruikt. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke smaak en een goede textuur. Dus, zorgeloos genieten van een verantwoorde pastamaaltijd! 'Inspired by Ralph Moorman'

Glutenvrije spaghetti met pancetta

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV) Herkomst: Natur Compagnie
  • 400 g Pompoen, blokjes Herkomst: proef
  • 2 st Knoflookteen
  • 3 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 tl Kurkuma, rasp Herkomst: Ipoki
  • 170 g Spaghetti (GV) Herkomst: lieke is vrij
  • 70 g Pancetta Herkomst: Fumagalli
  • 100 g Spinazie Herkomst: Oegema
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en het groentebouillontablet aan de kook. Kook de pompoenblokjes in 10-15 minuten gaar. Giet daarna de bouillon af, maar vang het op om de saus ermee te maken.
  2. Pel de knoflook en rode ui en snijd klein. Verwarm de olie in een bakpan en fruit de knoflook, ui en kurkuma 2 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Pureer de gekookte pompoen en de helft van het ui-mengsel in een blender, keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg net zoveel bouillon toe totdat je een mooie, gladde saus krijgt.
  4. Breng water met een snuf zout aan de kook voor de spaghetti. Kook in 9 minuten al dente en giet vervolgens het water af. Snijd de pancetta in dunne reepjes en bak in en droge bakpan krokant.
  5. Giet de pompoensaus bij de spaghetti in de pan. Doe de spinazie erbij, zet het vuur hoog en verwarm nog 2 minuten (bewaar wat rauwe spinzieblaadjes voor garnering).
  6. Schep de pasta op de borden en garneer met de pancetta, het restant van de ui-mengsel en enkele rauwe spinazieblaadjes.
TIP
Lekker met stukjes verse paprika of wortel voor een extra 'bite'.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie620 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker8 g
Vet30 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit15 g
Vezels7 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Varken
Mais

Vergelijkbare recepten