Zoetzure tonijnsaus met venkel

Zoetzure tonijnsaus met venkel en glutenvrije pasta

| 735 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Glutenvrij
Vis
Sulfiet

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g TomatenstukjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 25 g Rozijnen
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 170 g Glutenvrije pastaHerkomst: DI IT
  • 160 g TonijnHerkomst: Fish4ever
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • 0.5 el Kaneelpoeder
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 2 el Balsamicoazijn

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit79 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.081 g
water-reduction-scoreWater29,5 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper heel fijn (hou je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes). Was de tomaat en snijd klein. Was de venkel, verwijder de harde kern en snijd klein. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  2. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en rode peper 2 minuten. Bak de venkel mee en voeg de rozijnen toe. Zet het vuur hoger en schep de tomaat, tomatenstukjes en tonijn erdoor. Pel de knoflook en pers erboven uit. Schenk de balsamicoazijn erbij en laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met kaneelpoeder, zout en peper.
  3. Breng een pan met water met een snuf zout aan de kook voor de penne. Kook in 6-8 minuten gaar. Giet daarna het water af en druppel wat olijfolie extra vierge erover.
  4. Serveer de pasta met een flinke schep van de saus. Garneer met wat venkelgroen.
TIPDe pittige saus is ook heel erg lekker oregano of andere Italiaanse kruiden.

II

Sicilië heeft een lange geschiedenis met tonijn, het is dus geen wonder dat er veel Siciliaanse recepten met tonijn bestaan. Vandaag op het menu: een pastagerecht met tonijn en venkel in een zoetzure saus. In de Siciliaanse keuken vind je veel Arabische invloeden. De zoete rozijnen maken deze tonijnsaus extra lekker. Mama Mia! 'Inspired by Ralph Moorman'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie735 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker8 g
Vet25 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit37 g
Vezels9 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Vis
Sulfiet