70 g Spinazie en pijnboompitten spreadHerkomst: Allos
100 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
2 st RomatomaatHerkomst: Lukassen
200 g Kalfssaucijzen
1 st UiHerkomst: TVA Organics
170 g Penne (GV)Herkomst: DI IT
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el (Balsamico)azijn
2 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente200 g
Vitaliteit66 Punten
CO2eq2.793 g
Water37 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de glutenvrije penne. Kook de penne in 8 minuten al dente en giet daarna het water af. Vang een beetje kookvocht op.
Pel en snipper intussen de ui. Druk het worstvlees van de kalfssaucijzen uit het velletje en draai gehaktballetjes ervan. Verhit olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes samen met de ui al omscheppend gaar (circa 8 minuten).
Was de tomaat en snijd klein. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
Doe de helft van de spinazie in de pan bij de gehaktballetjes en schep de spread erdoor. Voeg een klein scheutje kookvocht toe voor een mooie saus en verwarm het geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst de glutenvrije penne toe en warm kort mee.
Snijd de overgebleven spinazie klein en meng met de tomaat. Maak een dressing van (balsamico)azijn, olijfolie extra vierge, zout en peper en sprenkel over de tomaat en spinazie. Serveer de pasta met de saus en de tomaat-spinaziesalade ernaast.
TIPDe spinazie en pijnboompitten spread is ook erg lekker op (glutenvrij) brood, of op een (glutenvrije) wrap.
II
Vandaag een supersnelle glutenvrije pasta met een bijzondere saus, namelijk een spread op basis van spinazie en pijnboompitten. Deze spread bevat maar liefst 64% biologische groente. Dat is verantwoord genieten! We combineren de pasta met een salade van tomaat en spinazie.
'Inspired by Ralph Moorman'