Vandaag een supersnelle glutenvrije pasta met een bijzondere saus, namelijk een spread op basis van spinazie en pijnboompitten. Deze spread bevat maar liefst 64% biologische groente. Dat is verantwoord genieten! We combineren de pasta met een salade van tomaat en spinazie. 'Inspired by Ralph Moorman'
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de glutenvrije penne. Kook de penne in 8 minuten al dente en giet daarna het water af. Vang een beetje kookvocht op.
- Pel en snipper intussen de ui. Druk het worstvlees van de kalfssaucijzen uit het velletje en draai gehaktballetjes ervan. Verhit olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes samen met de ui al omscheppend gaar (circa 8 minuten).
- Was de tomaat en snijd klein. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
- Doe de helft van de spinazie in de pan bij de gehaktballetjes en schep de spread erdoor. Voeg een klein scheutje kookvocht toe voor een mooie saus en verwarm het geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst de glutenvrije penne toe en warm kort mee.
- Snijd de overgebleven spinazie klein en meng met de tomaat. Maak een dressing van (balsamico)azijn, olijfolie extra vierge, zout en peper en sprenkel over de tomaat en spinazie. Serveer de pasta met de saus en de tomaat-spinaziesalade ernaast.
TIP
De spinazie en pijnboompitten spread is ook erg lekker op (glutenvrij) brood, of op een (glutenvrije) wrap.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Penne (GV)Herkomst: DI IT
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 200 g KalfssaucijzenHerkomst: ecofields 200 g
- 2 st RomatomaatHerkomst: Lukassen
- 100 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
- 70 g Spinazie en pijnboompitten spreadHerkomst: Allos
- 2 el Olie
- 1 el (Balsamico)azijn
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -4%
Groente+ 59%
Vitaliteit+ 22%
CO2eq+ 65%
Water -42%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Eiwitrijk, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie823 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker10 g
Vet40 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit31 g
Vezels8 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Koriander
Mosterd
Varken
Rund
Mais
Vergelijkbare recepten
646 kcal
300 g groente
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Glutenvrij
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
782 kcal
200 g groente
Lekker snel, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden
649 kcal
280 g groente
Variatie, Specials, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin