Glutenvrije pasta met boerenkool oude kaas en kappertjes
4,0
657 kcal
250 g groente
Een echte winterse pasta met lekker veel boerenkool. Want boerenkool kun je ook overheerlijk in een pasta eten. Helemaal met kappertjes en oude kaas. Smullen maar!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Pasta (GV) Herkomst: IDorganics
- 3 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
- 400 g Cherry tomaten in blik Herkomst: La Bio Idea
- 50 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
- 50 g Kappertjes Herkomst: Bio Organica Italia
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en (chli)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in ringen. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd klein.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de glutenvrije penne. Kook in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang een beetje kookvocht op), druppel wat olijfolie erover en laat even uitdampen.
- Verwarm intussen olie in een wok of bakpan en roerbak de boerenkool en ui enkele minuten mee op een middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten uit blik toe en schenk eventueel een klein beetje kookvocht erbij. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper. Laat 4-5 minuten zachtjes stoven.
- Verdeel de pasta over de borden met een flink schep van de boerenkool en de saus. Strooi tenslotte de oude kaas en de kappertjes erover.
TIP
Handig meal preppen: maak deze maaltijd een dag van tevoren klaar. Schep alles in een ovenschaal met de kaas erop en het hoeft alleen nog even in de oven. 4,0
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente + 98%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -58%
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie657 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker8 g
Vet26 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit20 g
Vezels11 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Melk
Mais


