Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 6-8 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken. Was de courgette en snijd klein. Was de spinazie grondig in een zeef en snijd wat kleiner. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
Verhit olie in een bakpan bak de broccoli en courgette 1 minuut. Doe een scheutje water (of pasta kookvocht) erbij en laat afgedekt 10 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de rijst cuisine in een steelpan en doe de spinazie erbij. Laat afgedekt slinken en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Roer dan de helft van de tonijn erdoor en pers de knoflook erboven uit. Voeg eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.
Hussel de pasta en groenten door elkaar, verdeel de spinazie-tonijnsaus en overgebleven tonijnstukken erover.
TIPHet is ook lekker om de courgette te grillen en naast de pasta te serveren.
II
Vandaag een makkelijk en gezond gerecht op het menu. Een lekkere pasta met tonijn. Wist je dat tonijn rijk is aan selenium en eiwitten? Het zorgt voor een goede werking van de schildklier en beschermt rode bloedlichaampjes en cellen tegen beschadiging. Vandaag maken we een heerlijke tonijnsaus met spinazie.
'Inspired by Ralph Moorman'