Glutenvrije pasta met spinazie rode bietjes en mierikswortel saus
Nog geen reviews
688 kcal
0 g groente
Behalve hun mooie rode kleur zijn bietjes ook zeer gezond. Je kunt eindeloos ermee variëren, denk maar eens aan een rode bietenstamppot, een salade met bietjes of een rode bieten hummus. Vandaag maken we een kleurrijke glutenvrije pasta met bietjes, spinazie en lactosevrije mozzarella. 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Fusilli (GV) Herkomst: IDorganics
- 100 g Baby spinazie Herkomst: beleaf
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Rode bietjes Herkomst: proef
- 100 g Mozzarella (LV) Herkomst: zuger
- 60 g Rode biet en mierikswortelsaus Herkomst: Allos
- 1 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Bakolie
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng water aan de kook voor de fusilli. Kook in 6-8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af. Spoel de baby spinazie in een vergiet af onder de kraan. Roer olijfolie extra vierge en de spinazie door de warme pasta en zet afgedekt opzij.
- Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan. Bak de ui voor ongeveer 5 minuten. Snijd de rode bietjes in kleine blokjes. Scheur de mozzarella klein.
- Roer de rode biet-mierikswortelsaus door de pasta. Voeg tenslotte de ui en rode bietenblokjes toe.
- Verdeel de pasta over de borden en garneer met de mozzarella.
TIP
Ook lekker met walnoten. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente -100%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq -68%
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie688 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker8 g
Vet31 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit20 g
Vezels8 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Mais
Melk


