Glutenvrije pasta Bolognese met Légumaise
Nog geen reviews
729 kcal
280 g groente
In goed Italiaans wordt dit recept 'Ragu alla Bolognese' genoemd, in Nederland en België hebben we het vaak over pasta Bolognese. De heilige 3-eenheid van een echte Bolognese saus bestaat uit wortel, bleekselderij en prei. Vandaag maken we een snelle variant met Légumaise, waarbij de meeste tijd gaat zitten in het snijden van de groenten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 0.5 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 170 g Fusilli (GV) Herkomst: IDorganics
- 75 g Légumaise Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
- 2 el Olie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de wortel en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd de stengels in halve maantjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel af onder de kraan en snijd klein.
- Verhit olie in een ruime braadpan en bak de wortel, prei en bleekselderij 5-7 minuten op een middelhoog vuur.
- Verhit olie een bakpan en bak het gehakt in 5 minuten rul. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Schep het gehakt en de groenten bij elkaar en laat afgedekt nog 5-10 minuten stoven op een middelhoog vuur.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de glutenvrije fusilli. Kook in 6-8 minuten al dente, giet daarna het water af.
- Schep op het laatst de Légumaise door het gehakt en de groenten en verwarm heel kort mee. Voeg eventueel een scheutje pasta kookvocht toe. Proef en breng op smaak met een flinke scheut olijfolie extra vierge, zout en peper.
TIP
Hou je van pittig? Dan is dit gerecht ook erg lekker met pittige peper olie. Of meng het gehakt met chilivlokken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -19%
Groente + 122%
Vitaliteit + 22%
CO2 eq -1%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie729 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker11 g
Vet30 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit29 g
Vezels10 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Mais
Rund
Selderij
Paprika


