Glutenvrije fusilli met peer witlof-roomsaus en spek
Nog geen reviews
793 kcal
0 g groente
Vandaag op het menu een lekker makkelijk pastagerecht met een witlof-roomsaus. Witlof - ook wel Brussels lof genoemd - is een familielid van de andijvie. Witlof houdt niet van licht. Onder invloed van licht verkleuren de blaadjes namelijk groen en krijgen ze een bittere smaak. Witlof is tegenwoordig al een stuk minder bitter dan vroeger. Daarnaast scheelt het als je de kern eruit snijdt. Roerbakken en wokken met iets zoets maakt de bittere smaak ook milder.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 2 st Witlof Herkomst: Nieuw Bonaventura
- 90 g Ontbijtspek Herkomst: st. hendrick
- 170 g Fusilli (GV) Herkomst: IDorganics
- 1 st Peer
- 25 g Walnoten Herkomst: ekomenu maatwerk 50 g oud
- 100 ml Soja cuisine Herkomst: Lima
- 1 el Bakolie
- snufje Peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in partjes of halve ringen en snijd de knoflook heel fijn. Was de witlof. Snijd de onderkant van de stronken en snijd de witlof in de lengte in vieren (of grote exemplaren in zessen). Verwijder de harde kern.
- Bak het spek met een klein beetje bakolie in enkele minuten bruin en krokant in een koekenpan. Schep vervolgens met een schuimspaan uit de pan en zet opzij.
- Doe wat extra bakolie in dezelfde pan en fruit ui en knoflook 2 minuten. Voeg de witlof toe en bak 2 minuten op een hoog vuur. Zet dan het vuur laag en bak afgedekt 15 minuten. Draai de witlof regelmatig om.
- Breng water aan de kook voor de glutenvrije fusilli. Kook in 7-8 minuten al dente. Giet daarna het water af.
- Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Hak de walnoten grof. Heb je een glutenallergie? Spoel dan de walnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Voeg de peer, walnoten, soja cuisine en de helft van het spek toe aan de pan met de witlof en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper.
- Verdeel de fusilli over de borden en schep de witlof-roomsaus erover. Garneer met de rest van het spek.
TIP
Je kunt de witlof samen met de soja cuisine pureren met je staafmixer en dan als een saus door de fusilli verwerken. Bewaar dan de ui, peer en het spek om het gerecht mee te garneren. Ook heel erg lekker met oregano. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -43%
Groente -100%
Vitaliteit + 67%
CO2 eq -60%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie793 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker18 g
Vet38 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit20 g
Vezels8 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Mais
Sojabonen
Varken
Noten


