2 el Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
0.5 bakje TaugéHerkomst: de Peuleschil
25 g Pinda'sHerkomst: IDorganics
1 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
2 el Sojasaus (of tamari)
snufje Zout en peper
3 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente400 g
Vitaliteit91 Punten
CO2eq1.146 g
Water224,6 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Was de andijvie grondig, laat goed uitlekken en snijd klein. Pel en snipper de ui. Schil en rasp de gember en snijd de rode peper en knoflook heel fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verhit olie in een ruime wok of bakpan. Bak de ui, champignons, knoflook, gember, citroen-kerriepoeder en rode peper 2 minuten. Voeg steeds een handje andijvie toe, totdat alles geslonken is. Breng op smaak met sojasaus (of tamari).
Breng intussen water aan de kook. Spoel de taugé in een zeef onder de kraan en blancheer de taugé door kokend water erover te gieten. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Voeg de taugé toe aan de pan en wok nog kort mee.
Hak de pinda's grof. Serveer de gewokte andijvie met de volkoren basmatirijst. Garneer met de gehakte pinda's.
TIPAndijvie over? Maak er de volgende dag een salade van, want je kunt het prima ook zo rauw eten.
II
Andijvie werd al door de Romeinen gegeten en is familie van de witlof. In Nederland eten wij hem vooral in de stamppot, terwijl andijvie een echte zomergroente is. En dus ook heerlijk in vele andere gerechten, zoals deze snelle en crispy roerbak.