Gewokte paksoi met pinda's en basmatirijst

3,7
Gemiddelde van 30 reviews
584 kcal
260 g groente
Gewokte paksoi

Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in Nederland en België vind je paksoi steeds vaker op het menu. En terecht: niet alleen is deze groente zeer gezond, maar ook is paksoi veelzijdig genoeg om zowel in exotische roerbakschotels als in stamppotten te verwerken.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Was de paksoi en snijd klein (houd het witte en groene deel gescheiden). Schil en rasp de gember. Pel en snipper de knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan. Bak de champignons, het witte deel van de paksoi, knoflook, gember en de sambal 3 minuten op een middelhoog vuur. Laat de linzen uitlekken en verwarm mee. Breng op smaak met sojasaus proef of je de smaak goed vindt.
  4. Breng intussen water aan de kook voor de taugé. Spoel de taugé in een zeef onder de kraan. Blancheer de taugé door kokend water erover te gieten, spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Voeg de taugé en het groene deel van de paksoi de laatste minuut toe aan de pan en wok nog kort mee.
  5. Hak de pinda's grof. Serveer de groenten met de volkoren basmatirijst en strooi de pinda's erover.
TIP
Dit gerecht is ook erg lekker met pindasaus.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 1 tl Sambal vega trassieHerkomst: On off spices
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: Van der Plas
  • 200 g LinzenHerkomst: Machandel
  • 25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Bakolie
  • 2 el Sojasaus
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -56%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 63%
co2-reduction-score
CO2eq -63%
water-reduction-score
Water+ 238%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenGezinVegetarischGlutenvrijVariatieVeganLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie584 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker6 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit17 g
Vezels9 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen