Gevulde tomaten met tofu

Gevulde tomaten met tofu en volkoren couscous

| 672 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Afvallen, Vegetarisch, Eiwitrijk, Lactosevrij
Sojabonen
Noten
Mais
Tarwe
Selderij
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
  • 200 g TofuHerkomst: Taifun
  • 0.5 st Groentebouillontablet (zoutarm)Herkomst: your organic nature
  • 50 g SpinazieHerkomst: beleaf
  • 500 g TrostomatenHerkomst: Solid
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 1 st Knoflookteen
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • snufje (Chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente325 g
vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq652 g
water-reduction-scoreWater14,6 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de bovenkant van de tomaten eraf en verwijder het sap en de zaadjes met een lepel zodat de tomaten hol worden. Zet de tomaten rechtop in een ovenschaal en plaats vast in de warme oven.
  3. Breng een pan met water aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Doe de volkoren couscous in een kom en giet de bouillon erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij. Na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Roer de couscous los met een vork.
  4. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de walnoten grof. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat het slinkt. Voeg vervolgens de couscous en walnoten toe en verbrokkel de tofu erover. Meng goed en roerbak kort. Breng op smaak met (chili)peper.
  5. Vul de tomaten met het couscousmengsel en verdeel de resterende couscous tussen de tomaten. Verwarm nog circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Serveer de gevulde tomaten met de overgebleven couscous.
TIPHet is ook lekker om wat rozijnen of zongedroogde tomaten door de couscous te doen.

II

Voor een optimale smaak van de tomaten zet onze teler Frank de Koning bewust in op een niet-maximale kg-opbrengst. Zijn tomaten groeien in volle grond en niet op substraat. Door op biodynamische wijze te werken streeft Frank naar natuurlijk evenwicht in de kas. Want goede producten telen lukt alleen in een omgeving waarin de bodem en biodiversiteit op orde is. Zo ontwikkelen zich sterke planten die tegen een stootje kunnen. Tip: haal de tomaten uit de zak en laat ze verder rijpen op de fruitschaal. ‘In samenwerking met De Hippe Vegetariër’

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie672 kcal
Koolhydraten56 g
Suiker11 g
Vet33 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit32 g
Vezels12 g
Zout1.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Sojabonen
Noten
Mais
Tarwe
Selderij
Gluten