Gevulde puntpaprika's met rundergehakt en groentefrietjes ! Weinig koolhydraten

4,1
Gemiddelde van 74 reviews
570 kcal
320 g groente
Gevulde puntpaprika's met rundergehakt en groentefrietjes

KOOLHYDRAATBEWUST Dit gerecht is een vitaminebommetje! Dat komt omdat paprika heel veel vitamine C bevat. Wist je dat een rode paprika 2 keer zo veel vitamine C bevat als een groene paprika? Daarom vullen we ze vandaag met heerlijk rundergehakt en serveren we ze samen met groentefrietjes. Beter kun je jezelf niet verwennen.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de groentefrietjes in een kom en besprenkel met olie. Spreid uit over de bakplaat en breng op smaak met zout en peper. Bak de groentefrietjes in 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  3. Was de paprika's. Snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikahelften alvast op de bakplaat bij de frieten en bak mee.
  4. Pel en snipper de knoflook. Verwarm olie in een bakpan en bak het gehakt samen met de knoflook 1-2 minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met zout en (chili)peper. Voeg een klein scheutje water toe. Hak de peterselie grof en schep de helft door het gehaktmengsel.
  5. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal. Plaats terug in de oven en zet nog 3-4 minuten de ovengrillstand aan. Serveer de gevulde paprika's met de groentefrietjes en garneer met de overgebleven peterselie. Lekker met een lepel mayonaise!
TIP
Heb je geen zin om de paprika te vullen en in de oven te bakken? Dan kun je ze natuurlijk ook klein snijden en samen met het gehakt bakken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g GroentefrietjesHerkomst: snijderij udea
  • 350 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
  • 35 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 el Mayonaise
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 1%
vegetablecounter
Groente+ 154%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq+ 7%
water-reduction-score
Water -47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie570 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker12 g
Vet43 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Paprika
Selderij
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen