Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Breng een pan met water aan de kook. Was de aardappels en snijd in gelijke stukken. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Kook de aardappels, ui en knoflook samen met het laurierblad 15-20 minuten.
Verwijder daarna het laurierblad, giet de aardappels af en stamp de aardappels met wat kookvocht tot een smeuïge puree.
Was de bleekselderij en snijd in dunne halve maantjes. Breng een klein laagje water met een beetje olijfolie aan de kook. Stoof hierin de bleekselderij circa 5 minuten.
Was de paprika, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika met de puree, leg de gevulde paprika’s op de bakplaat en laat ze 10-15 minuten garen in de oven.
Was de sla en snijd klein. Maak een dressing van olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper. Hussel sla en de overgebleven bleekselderij met de dressing.
Verhit bakolie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan en bak de lamsmerquez op een middelhoog vuur in 8-10 minuten bruin en gaar. Serveer de gevulde paprika met de salade en lamsmerguez.
TIPOok erg lekker met verse kruiden zoals rozemarijn of tijm.
II
Frank Fol weet op een creative manier groenten te gebruiken en te presenteren in zijn gerechten. Creatief koken met groenten begon bij Frank Fol als een gezonde interesse, maar is uiteindelijk uitgegroeid tot zijn levenswerk. Nu is hij dagelijks bezig met het inspireren en informeren over het gebruik en de mogelijkheden van groenten. Het special gerecht van vandaag bevat gevulde paprika's met aardappelpuree, knapperige salade en lamsmerguez.