Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Ketogeen, Koolhydraatbewust
PaprikaSelderijRund
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
35 g Tomatenpuree
250 g PuntpaprikaHerkomst: Frank de Koning
5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
400 g Groentefrietjes
200 g Rundergehakt
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit73 Punten
CO2eq1.756 g
Water31,5 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de groentefrietjes in een kom en besprenkel met olie. Spreid uit over de bakplaat en breng op smaak met zout en peper. Bak de groentefrietjes in 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Was de paprika. Snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikahelften alvast op de bakplaat bij de frieten en bak mee.
Pel en snipper de knoflook. Verwarm olie in een bakpan en bak het gehakt samen met de knoflook 1-2 minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met zout en (chili)peper. Voeg een klein scheutje water toe. Hak de peterselie grof en schep de helft door het gehaktmengsel.
Vul de paprika's met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal. Plaats terug in de oven en zet nog 3-4 minuten de ovengrillstand aan. Serveer de gevulde paprika met de groentefrietjes en garneer met de overgebleven peterselie.
TIPHeb je geen zin om de paprika te vullen en in de oven te bakken? Dan kun je ze natuurlijk ook klein snijden en samen met het gehakt bakken.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Dit gerecht is een vitaminebommetje! Dat komt omdat paprika heel veel vitamine C bevat. Wist je dat een rode paprika 2 keer zo veel vitamine C bevat als een groene paprika? Paprika's behoren tot de vruchtgroente, net als tomaten, komkommers en aubergines.