Gevulde paprika uit de oven

Gevulde paprika uit de oven met champignons en notenrijst

| 603 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,5
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lactosevrij, Vegetarisch, Specials, Variatie, Vegan, Afvallen, 9 maanden, Seizoen, Glutenvrij, Gezin
Noten
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid
  • 2 st Groene paprikaHerkomst: Solid
  • 300 g Champignons

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente310 g
vita-scoreVitaliteit91 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq809 g
water-reduction-scoreWater110,8 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika helften in een ovenschaal en plaats alvast in de oven.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af, meng de zadenmix door de rijst en laat afgedekt nagaren.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Bak ook de tomaat kort mee en breng op smaak met de helft van de peterselie, zout en peper.
  4. Vul de halve paprika's met het groentemengsel en bak nog 5 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de grilstand aan.
  5. Serveer de gevulde paprika's met de notenrijst en garneer met de rest van de peterselie.
TIPGeen tijd of zin om de oven te gebruiken? Dan kun je de paprika ook klein snijden en roerbakken met de andere groenten.

II

Dit gerecht is een vitaminebommetje! Groene paprika's bevatten veel vitamine C en vitamine K en zijn rijk aan vezels. Wist je dat gele en rode paprika’s beginnen als groene paprika’s en verkleuren naarmate ze rijper worden? De groene paprika is eigenlijk onrijp, waardoor de smaak meestal ook wat bitterder en kruidiger is.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie603 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker14 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit15 g
Vezels11 g
Zout0.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Paprika