600 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
4 st Ei
3 st RomatomaatHerkomst: Solid
1 st Gele paprikaHerkomst: Solid
2 st UiHerkomst: TVA Organics
1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
100 g Spinazie
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
1 el Paprikapoeder
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit78 Punten
CO2eq702 g
Water18,2 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven op 200 ºC. Was de paprika's, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat en bak alvast in de voorverwarmde oven.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 5-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
Was de tomaat en snijd in blokjes. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd een deel klein. Haal de paprika's uit de oven.
Verdeel een deel van de tomaat en spinazie over de paprikahelften. Breek boven iedere paprikahelft een eitje en probeer daarbij de dooier heel te houden. Breng op smaak met zout en peper. Plaats de gevulde paprika’s nog 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het eiwit is gestold.
Pel en snipper intussen de ui. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en voorgekookte aardappels al omscheppend bruin en krokant. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Maak van de overgebleven spinazie en tomaat een salade. Serveer de gevulde paprika's met de gebakken aardappels en salade.
TIPJe kunt de tomaat eventueel ook uithollen en vullen met een eitje.
II
Vandaag paprika's gevuld met ei op het menu. Biologische eieren zijn een puur natuurlijk product. Deze eieren worden gelegd door kippen die alleen voer krijgen dat vrij is van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. De kippen hebben buiten veel ruimte om rond te scharrelen. Op elk ei staat een stempel, zodat je precies kunt zien waar het ei vandaan komt. Daarnaast moet ook op het eierdoosje het biologische keurmerk staan. Onze biologische eieren worden geleverd door 'T Paradijs' in Barneveld.