Gevulde paprika met ei spinazie en gebakken aardappels

603 kcal
320 g groente

Vandaag paprika's gevuld met ei op het menu. Biologische eieren zijn een puur natuurlijk product. Deze eieren worden gelegd door kippen die alleen voer krijgen dat vrij is van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. De kippen hebben buiten veel ruimte om rond te scharrelen. Op elk ei staat een stempel, zodat je precies kunt zien waar het ei vandaan komt. Daarnaast moet ook op het eierdoosje het biologische keurmerk staan. Onze biologische eieren worden geleverd door 'T Paradijs' in Barneveld.

Gevulde paprika met ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 600 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 3 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
  • 100 g Spinazie Herkomst: Udea Snijderij
  • 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven op 200 ºC. Was de paprika's, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat en bak alvast in de voorverwarmde oven.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 5-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  3. Was de tomaat en snijd in blokjes. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd een deel klein. Haal de paprika's uit de oven.
  4. Verdeel een deel van de tomaat en spinazie over de paprikahelften. Breek boven iedere paprikahelft een eitje en probeer daarbij de dooier heel te houden. Breng op smaak met zout en peper. Plaats de gevulde paprika’s nog 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het eiwit is gestold.
  5. Pel en snipper intussen de ui. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en voorgekookte aardappels al omscheppend bruin en krokant. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Maak van de overgebleven spinazie en tomaat een salade. Serveer de gevulde paprika's met de gebakken aardappels en salade.
TIP
Je kunt de tomaat eventueel ook uithollen en vullen met een eitje.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 32%
co2-reduction-score
CO2 eq -64%
water-reduction-score
Water -72%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieVegetarisch9 maandenGlutenvrijGezinLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie603 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker9 g
Vet30 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit23 g
Vezels9 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Paprika
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten