Gevulde kipdijbeenfilet

Gevulde kipdijbeenfilet met salie en spek

| 705 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Variatie, Gezin, Glutenvrij, Seizoen, Eiwitrijk, Lactosevrij
Kip
Selderij
Varken

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Rode aardappelsHerkomst: overesch
  • 45 g KatenspekHerkomst: st. hendrick
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 5 g Verse salie
  • 200 g Kipdijbeenfilet
  • 400 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie
  • 2 el Tijm
  • 1 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit55 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.334 g
water-reduction-scoreWater64,9 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels (je hoeft ze niet te schillen) en snijd klein. Kook ze 5 minuten, giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  2. Pel de knoflook. Schil of was de wortels en snijd in dunne plakjes. Doe de wortelplakjes en voorgekookte aardappels in een kom en druppel wat olijfolie erover. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met de tijm, zout en peper. Spreid alles uit over de bakplaat en rooster circa 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een krokant resultaat.
  3. Pel de ui en snijd in ringen. Spreid de kipdijbeenfilet uit en kruid aan de binnenkant met zout en peper. Vul met een aantal kleingesneden blaadjes salie en rol of vouw de kip dicht. Wikkel het spek eromheen en zet eventueel vast met een prikkertje.
  4. Verhit olie in een bakpan en braad de kip met de ui in 10-12 minuten op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  5. Serveer de kipdijbeenfilet met de geroosterde aardappels en wortels.
TIPHet is ook heel lekker om de overgebleven salieblaadjes te bakken in wat olie.

II

Vandaag op het menu een AVG-tje (aardappels, vlees en groenten). Door de kipdijbeenfilet te vullen met verse salie en in spek te wikkelen krijg je een heerlijke combinatie. Salie wordt vooral gebruikt in de Mediterrane keuken. Het is erg lekker in pasta's en in combinatie met kip. Salie wordt ook wel gebruikt in de thee om keelklachten te verzachten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie705 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker12 g
Vet40 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit28 g
Vezels13 g
Zout0.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Kip
Selderij
Varken