Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
9 maanden, Variatie
NotenSelderijTarweGlutenMelkLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
100 g GorgonzolaHerkomst: arrigoni
25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
2 st Desembollen
0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
1 el Tijm
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq997 g
Water29,9 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor om 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de desembollen 10-12 minuten in de hete oven. Snijd daarna de bovenkant van de broodjes en hol ze uit. Bewaar het broodkruim.
Was intussen de bleekselderij en snijd de stengels in halve maantjes. Was de venkel, verwijder het groen en snijd heel klein.
Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de venkel en bleekselderij zacht in 8-10 minuten. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Verbrokkel de gorgonzola boven de groenten (bewaar wat voor garnering) en laat smelten op een laag vuur. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Snijd het broodkruim heel klein, hak de walnoten grof en meng met het broodkruim. Verhit olie in een bakpan en bak het noten-broodkruim krokant. Breng op smaak met zout en peper.
Schep het venkel-gorgonzola mengsel in de broodjes (als niet alles past, serveer je de rest in een apart bakje) en schep daar bovenop een beetje van het kruim. Plaats nog 5 minuten in de hete oven en strooi vlak voor het serveren het overgebleven kruim erover.
TIPHeb je gorgonzola over? Heerlijk voor op een kaasplankje.
II
Vandaag eten we een heerlijke vega maaltijd met biologische venkel en desembollen vanMenno. Brood vanMenno is brood zoals het moet zijn. Een volmaakte balans van meel, zuurdesem, water en zout. Niets meer, niets minder. Wij vullen de desembollen met groenten en een romige gorgonzola. De Gorgonzola van Arrigoni heeft al veel onderscheidingen mogen ontvangen en dat is niet voor niets! De kaas is zacht en lekker romig en laat zich makkelijk verwerken in gerechten.