Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook en snijd in stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Was de tomaten en snijd in partjes. Leg alles in een ovenschaal, besprenkel royaal met olie en kruid met zout en peper. Bak circa 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Was de courgettes en snijd ze in de lengte door midden. Schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en leg de courgette helften in de oven bij de groenten. Het courgette vruchtvlees snijd je klein en bak je op een hoog vuur in een bakpan.
Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de parelcouscous circa 12 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen. Schep het courgette vruchtvlees, kleingesneden bieslook en het losgeklopte ei erdoor.
Vul de courgette helften met het quinoa mengsel, druppel olie erover en bak nog circa 15-20 minuten in de hete oven. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
Mix de gegrilde groenten uit de oven met cayennepeper en azijn in een keukenmachine of blender. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is. Serveer de gevulde courgette met de groentesaus en werk af met brocco cress.
TIPHet is ook lekker de knoflook met de quinoa mee te koken.
II
Brocco cress is de mini variant van broccoli. Broccoli is niet alleen rijk aan vitamines en mineralen, maar ook aan sulforaphane; een stof die antioxidanten en enzymen in immuuncellen activeert. In de broccoli kiemen zit net zo veel sulforaphane als in de hele broccoli plant. Brocco cress heeft een milde broccoli smaak. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®.