Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Variatie, Seizoen
MelkPeulvruchtenLactoseSulfietMais
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
5 g Verse bieslookHerkomst: Forc
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
2 st CourgetteHerkomst: Peeters
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
190 g Falafelburgertjes Herkomst: la vie est belle
130 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
15 g RozijnenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente280 g
Vitaliteit72 Punten
CO2eq493 g
Water36,5 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was en halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Leg de courgettes in een ovenschaal of braadslee, plaats in het midden van de oven en bak 15-20 minuten.
Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 10-12 minuten gaar. Giet het water en laat even uitdampen.
Laat de rozijnen 5 minuten wellen in lauw water en giet daarna het water weg. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd het uitgeholde courgette vruchtvlees klein. Snijd ook de verse bieslook klein.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog. Voeg het courgette vruchtvlees toe en bak mee. Schep het mengsel samen met de rozijnen en bieslook door de rijst en breng op smaak met zout en peper. Schep alles zoveel mogelijk in de uitgeholde courgette helften en bak nog circa 5 minuten op de ovengrillstand (hou de oven goed in de gaten).
Bak intussen de falafelburgertjes 5 minuten op een middelhoog hoog vuur. Serveer de falafelburgertjes met de gevulde courgette ernaast.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de courgette ook grillen of bakken en naast de gekruide rijst en falafelburgertjes serveren.
II
Vandaag vullen we de courgette met heerlijk gekruide rijst. Ook al is de smaak van gele courgette bijna gelijk aan die van de groene, een andere kleur is toch extra leuk op je bord. Onze overheerlijke falafelburgertjes worden geleverd door het Belgische La Vie est Belle. Ze bevatten onder andere fetakaas en een mix van verse kruiden zoals dille.