Gevulde aubergine met bloemkoolrijst ! Weinig koolhydraten

500 kcal
600 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Wist je dat aubergines van oorsprong uit tropisch Azië komen? Waarschijnlijk zijn het de Arabieren of Portugezen geweest die de groente naar Europa hebben gebracht. Aubergine behoort tot de nachtschadefamilie evenals de tomaat, paprika, komkommer en peper. Tip: bewaar de aubergines niet in de koelkast, maar op een koele plaats.

Gevulde aubergine met bloemkoolrijst

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 1 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
  • 1 st Paprika Herkomst: Frank de koning
  • 250 g Champignons Herkomst: proef
  • 1 g Mozzarella (LV) Herkomst: zuger
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 300 g Bloemkoolroosjes Herkomst: udea snijderij
  • 2 st Knoflookteen
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aubergine en snijd in de lengte doormidden. Hol de aubergine uit met een lepel, leg de helften op het bakpapier en plaats alvast in de voorverwarmde oven.
  2. Snijd het aubergine vruchtvlees klein. Was de tomaten en snijd in blokjes. Halveer en was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een ruime bakpan of wok en bak hierin alle klein gesneden groenten circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Haal de aubergines uit de oven en vul ze met het groentemengsel. Verbrokkel de mozzarella en verdeel het over de aubergine. Druppel royaal olijfolie extra vierge erover en plaats voor 15-20 minuten terug in de oven.
  4. Pel en snipper de ui. Maal de bloemkool fijn in je keukenmachine. Je krijgt dan hele kleine korreltjes die lijken op rijst of couscous (of gebruik een rasp). Verwarm olie in een bakpan op een middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Roerbak de bloemkoolrijst in circa 3 minuten beetgaar en lichtbruin. Pers de knoflook erboven uit.
  5. Haal de aubergine uit de oven en serveer met de bloemkoolrijst.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Wok dan de aubergine, ui, champignons en paprika en serveer de bloemkoolrijst ernaast.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 376%
vita-score
Vitaliteit + 33%
co2-reduction-score
CO2 eq -61%
water-reduction-score
Water -65%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenGlutenvrijLactosevrijAfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie500 kcal
Koolhydraten23 g
Suiker19 g
Vet33 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit20 g
Vezels14 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten