Gestoofde koolrabi

Gestoofde koolrabi met zoete aardappels en varkensfilet

| 639 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Lactosevrij, Afvallen, Glutenvrij, Ketogeen
Varken
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Knoflookteen
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st KoolrabiHerkomst: Oegema
  • 300 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 0.5 g Gemengde kiemenHerkomst: de Peuleschil
  • 200 g Varkensfiletlapje

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 g Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit73 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq4.464 g
water-reduction-scoreWater162,8 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel, snijd klein en kook met een snuf zout in 20 minuten helemaal gaar. Giet vervolgens het water af (vang wat van het kookvocht op) en pureer de zoete aardappel met een pureestamper of staafmixer. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïg resultaat.
  2. Schil intussen de koolrabi en snijd in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn.
  3. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui, knoflook en koolrabi op een middelhoog vuur gedurende 5 minuten (of totdat de koolrabi begint te kleuren). Doe een klein scheutje water erbij en laat afgedekt nog 5-10 minuten stoven. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm olie in een kleine bakpan en bak de varkensfiletlapjes in 3-4 minuten per kant gaar op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Spoel de kiemen in een zeef onder de kraan en blancheer ze door kokend water erover te gieten. Spoel direct af onder de kraan zodat het gaarproces stopt.
  6. Schep de zoete aardappelpuree op de borden en verdeel de koolrabi en de kiemen erover. Serveer de varkensfiletlapjes ernaast.
TIPHet groene blad van de koolrabi kun je ook prima eten! Snijd klein en bak 1 minuut met de koolrabi mee.

II

Koolrabi is het ‘neefje’ van broccoli en bloemkool. Deze bijzondere groente heeft een pittige smaak en is heel veelzijdig. Je kunt koolrabi rauw eten, koken, smoren of bijvoorbeeld roerbakken. Rauw heeft koolrabi iets weg van radijs, maar de smaak van koolrabi is wat zoeter. Proef het maar eens. We gaan in dit gerecht de koolrabi roerbakken, want het is erg lekker als de groente nog een ‘bite’ heeft.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie639 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker17 g
Vet20 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit34 g
Vezels17 g
Zout0.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Varken
Peulvruchten