Gesmoorde prei met een groenteburger en pastinaakpuree

4,3
Gemiddelde van 11 reviews
781 kcal
350 g groente
Gesmoorde prei met een groenteburger

Vandaag een heerlijk AGV-tje. Dit oer-Hollandse gerecht bestaat uit aardappels, groente en vlees, maar vandaag vervangen we het stukje vlees met een heerlijke groenteburger. Ook superlekker!

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappels en pastinaak. Snijd in gelijke stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Bereid de bouillon.
  2. Pel en snipper de knoflook. Pel de sjalot en snijd in partjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in stukken van 5 cm. Verwarm olie in een bakpan en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Bak de prei kort mee en schenk dan de bouillon (of wijn of kookvocht) erbij. Roer tenslotte de mosterd erdoor, kruid met zout en peper en stoof afgedekt 10-15 minuten. Verwijder de laatste 5 minuten de deksel zodat het vocht verdampt.
  3. Giet het water van de aardappels en pastinaak af en stamp met een pureestamper tot een puree. Breng op smaak met (vegan) boter, zout en peper.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de burgers aan beide kanten (licht)bruin.
  5. Serveer de pastinaakpuree met de gesmoorde prei en de groenteburgers.
TIP
In plaats van een stamppot kun je de aardappels en pastinaak ook bakken of koken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels (kruimig)Herkomst: E van de Vijver
  • 300 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st SjalotHerkomst: Lukassen
  • 3 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 160 g Groenteburger met rode linzen Herkomst: Soto
Zelf toevoegen
  • 100 ml Bouillon (of witte wijn)
  • 3 el Olijfolie en (vegan) boter
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 41%
co2-reduction-score
CO2eq -91%
water-reduction-score
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVegan9 maandenGlutenvrijGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie781 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker24 g
Vet33 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit15 g
Vezels23 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Sesamzaad
Sojabonen
Noten
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten