Geroosterde zoete aardappel met een salade Mexicaanse stijl

781 kcal
450 g groente

Deze lekkere salade zit boordevol groenten en peulvruchten. Zoete aardappel is heel veelzijdig en heerlijk te gebruiken in verschillende gerechten. Zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is een van de oudste groenten. Bovendien is het een van de meest gegeten gewassen in de wereld. Tegenwoordig worden er volop zoete aardappels verbouwd op eigen bodem. Let op: haal de avocado uit de zak en laat deze verder rijpen op je fruitschaal. 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'

Geroosterde zoete aardappel

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 150 g Cherrytomaatjes Herkomst: Agrologica
  • 1 st Avocado Herkomst: Befair
  • 2 tl Mexicaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 400 g Zwarte bonen Herkomst: Amaizin
  • 200 g Maïs Herkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 50 ml (Plantaardige) yoghurt
  • 1 el Citroensap
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ruime ovenschaal.
  2. Was de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes (schillen mag, maar hoeft niet). Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stroken. Doe in een kom en hussel olijfolie, zout en (chili)peper erdoor. Spreid uit over de bakplaat en rooster 25-30 minuten bovenin de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een goudbruin resultaat (hou de oven dan goed in de gaten zodat het niet verbrandt).
  3. Was de cherrytomaten, halveer ze en leg halverwege op de bakplaat bij de zoete aardappel.
  4. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Prak de avocado met de (plantaardige) yoghurt, citroensap, Mexicaanse kruiden en olijfolie tot een smeuïge saus. Pel de knoflook, pers erboven uit en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Spoel de zwarte bonen en maïs in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en schep door de avocado. Serveer de geroosterde groenten met de Mexicaanse salade ernaast.
TIP
Hou je van pit? Breng dan verder op smaak met tabasco of chilivlokken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -5%
vegetablecounter
Groente + 257%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq + 70%
water-reduction-score
Water + 20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijGezin9 maandenVariatieVeganSeizoenVegetarischLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie781 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker29 g
Vet34 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit16 g
Vezels23 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Paprika
Mais
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten