Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Glutenvrij, 9 maanden, Variatie, Lactosevrij, Vegetarisch, Vegan, Seizoen
Noten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st Portabella
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
600 g KrieltjesHerkomst: Bokdam
25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
600 g SpruitjesHerkomst: Bruinsma
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
5 g Verse tijm
3 el Olie
2 st Knoflookteen
2 el Paprikapoeder
Meet hoe goed je eet
Groente400 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq464 g
Water26,5 l
Voorbereiding (40 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was of schil de krieltjes en snijd in dunne partjes. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd grotere exemplaren wat kleiner. Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook.
Gebruik de helft van de tijm die geleverd is bij de pastinaaksoep. Doe alle ingrediënten in een kom en druppel olie erover. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met paprikapoeder, verse tijm, zout en peper. Hussel alles goed door elkaar en spreid uit over de bakplaat. Rooster 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Hak intussen de hazelnoten grof en rooster in een droge bakpan. Veeg de portabella schoon en snijd in dikke plakken. Verhit olie (of verwarm boter) in dezelfde pan en bak de portabella 4-5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de geroosterde aardappels en spruitje met de gebakken portabella groenten en strooi de hazelnoten erover.
TIPJe Kunt de portabella ook marineren in een beetje sojasaus en dan op de bakplaat bij de groenten leggen.
II
Gelukkig zijn er veel manieren om spruitjes te bereiden, zo is er voor iedereen wat wils. In het gerecht van vandaag gaan we ze roosteren in de oven. Heerlijk in combinatie met de aardappels, portabella en hazelnoten. Het schoonmaken en snijden van de ingrediënten kost het meeste tijd. Zodra alles in de oven ligt heb jij tijd om andere dingen te doen.