Geroosterde spitskool met feta

Geroosterde spitskool met feta en witte bonen in tomatensaus

| 755 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Gezin, Eiwitrijk
Peulvruchten
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st SpitskoolHerkomst: Organicox
  • 100 g FetaHerkomst: Minos
  • 5 g Verse dilleHerkomst: Forc
  • 200 g Witte bonen in tomatensaus
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente275 g
vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq699 g
water-reduction-scoreWater163,5 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Doe intussen de witte bonen met de tomatensaus in een ruime ovenschaal. Pel de knoflook en pers erbovenuit. Snijd de dille klein en strooi erover. Hussel alles door elkaar.
  3. Snijd de spitskool in de lengte in 6-8 dunne parten/stukken en leg ze tussen de bonen in tomatensaus.
  4. Verbrokkel de feta over de spitskool, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Bak de spitskool gedurende 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven.
  5. Serveer de geroosterde spitskool met de basmatirijst erbij
TIPHeb je nog spitskool over? Maak een heerlijke koolsalade door de spitskool in fijne plakjes te snijden en aan te maken met olie, zout, peper en azijn.

II

Vandaag een hoofdrol voor spitskool! De spitskool heeft een zachte en zoete smaak en is wat sappiger dan witte kool. Spitskool kun je op veel verschillende manieren bereid en; koken, grillen, smoren of bakken. Maar je kunt het ook prima rauw eten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie755 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker16 g
Vet33 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit26 g
Vezels13 g
Zout2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Lactose
Melk