500 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
200 g WortelpeterselieHerkomst: arenosa
Zelf toevoegen
3 el Olie
1 snufje Zout en (chili)peper
2 el Kerriepoeder
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq516 g
Water68,7 l
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels. Schil de wortelpeterselie. Snijd de aardappels en wortelpeterselie klein en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en stamp met een beetje kookvocht tot een puree.
Snijd intussen de kool in parten of plakken van circa 4 cm en laat de stronk eraan zitten. Leg op de bakplaat en bedruppel de kool royaal met olie. Wrijf/masseer daarbij goed tussen de koolbladeren en breng op smaak met zout, (chili)peper en kerriepoeder. Rooster de kool circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwarm olie in een bakpan en bak de kinowaburgers aan beide kanten in enkele minuten gaar.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de kool in dunne partjes snijden en in een braadpan bakken.
II
Savooiekool, ook wel groene kool genoemd, heeft gebobbelde groene bladeren. De kool is heel voedzaam vanwege de vele vezels en je krijgt meteen je dagelijkse portie vitamine C binnen. Groene kool is heerlijk in salades, stamppotten, wokgerechten en stoofschotels. Vandaag roosteren we de kool krokant gaar in de oven en serveren we een kinowaburger en een heerlijke zachte puree ernaast.