Geroosterde rode bietjes met bospeen, quinoa en een peterselie dip
Nog geen reviews
646 kcal
0 g groente
Vandaag een kleurrijk gerecht met voorgekookte bietjes. Rode bieten zijn een waardevol powerpakket dat onder andere veel vezels bevat, een hoog ijzer- en foliumzuurgehalte heeft en een goede bron van kalium is. De geroosterde rode bietjes combineren we met bospeen en quinoa, daarbij serveren we een lekkere peterselie dip.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 bosje Bospenen Herkomst: Bokdam
- 250 g Rode bieten, gekookt Herkomst: proef
- 25 g Amandelschaafsel Herkomst: Horizon
- 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
- 130 g Quinoa Herkomst: Greenfood50
- 5 g Verse peterselie Herkomst: ekomenu maatwerk
- 3 el Olijfolie extra vierge
- 1 el (Appel)azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne plakjes. Snijd het loof van de bospenen. Schil de bospenen en snijd in de lengte in vieren. Snijd de rode bieten in vieren.
- Bestrijk de penen en rode bieten kwarten met wat olijfolie extra vierge en verdeel ze samen met de appel over de bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Heb je een glutenallergie? Spoel het amandelschaafsel af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Strooi de laatste 5 minuten het amandelschaafsel erover en rooster dit de laatste minuten mee.
- Breng intussen water met het groentebouillontablet aan de kook. Was de quinoa in een zeef onder de kraan. Kook de quinoa in 8 minuten gaar in de groentebouillon. Giet daarna het water af.
- Was de verse peterselie en snijd heel klein. Meng met olijfolie extra vierge, (appel)azijn, zout en peper tot een dip.
- Serveer de geroosterde groenten en appel met de quinoa. Lekker met de peterselie dip erbij!
TIP
Ook heel erg lekker met verse peterselie. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Seizoen, Gezin, Vegan, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie646 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker24 g
Vet35 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit15 g
Vezels15 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Noten
Mais


