Geroosterde koolrabi met fregola en gorgonzola-crème

700 kcal
300 g groente

Men neme een heerlijke volle blauwschimmelkaas, verzachten hem met een beetje room en verdelen deze over een bak vol lentegroenten: koolrabi en raapstelen. Samen met de fregola (parelcouscous) een echte topper.

Geroosterde koolrabi met fregola

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Koolrabi Herkomst: de Waog
  • 250 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 170 g Parelcouscous Herkomst: Greenage
  • 75 g Gorgonzola Herkomst: Cheesepack (let op : bevat dierlijk stremsel)
  • 75 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 bosje Raapstelen Herkomst: Aurora
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Tijm
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC en zorg dat de oven goed heet is. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de koolrabi en snijd in partjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Leg de groenten op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, komijn, balsamicoazijn, peper en zout. Leg de knoflook erbij en rooster de groenten 20-25 minuten in de hete oven.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de parelcouscous in 12 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Voeg een beetje boter of olie toe zodat het niet gaat plakken.
  3. Verwarm de gorgonzola in een pannetje met de zure room totdat de kaas gesmolten is. Blijf goed roeren.
  4. Was de raapstelen, verwijder eventueel de worteltjes en snijd in reepjes. Doe de raapstelen in een ruime kom en stort hierop de groenten heet uit de oven. Knijp de knoflook uit en verdeel deze eroverheen. Besprenkel met olijfolie extra vierge. Meng alles goed door elkaar zodat de raapstelen een beetje slinken. Maak eventueel extra op smaak met de specerijen.
  5. Serveer de parelcouscous met de groenten (of hussel alles door elkaar) en schenk de gorgonzola-crème erover.
TIP
Mix de paprika met een beetje chili-vlokken en olijfolie voor een lekkere dip.
4,3
Gemiddelde van 9 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 35%
co2-reduction-score
CO2 eq -62%
water-reduction-score
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieVegetarischSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie700 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker13 g
Vet30 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Paprika
Melk
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten