Rijstsalade met geroosterde portobello en peer blauwe kaas en zadenmix

4,4
Gemiddelde van 9 reviews
742 kcal
230 g groente
Rijstsalade met geroosterde portobello en peer

Deze salade is zomers en warm tegelijk. Rijst met blauwe kaas en peer kan op het eerste gezicht een beetje apart zijn. Maar geef je over aan deze moderne samenwerking van zoet en hartig, dan word je vanzelf een beetje gelukkig.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verhit de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 25 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat afkoelen op een plat bord.
  2. Veeg de portabella's schoon en leg op de bakplaat. Besmeer met olijfolie, peper en zout en bak de portabella's 10-12 minuten in de oven. Snijd de peer in partjes en verwijder het klokhuis. Leg de peer bij de portabella's, besprenkel met azijn en laat in circa 5 minuten zacht worden.
  3. Was intussen de radijsjes en snijd in plakjes. Pel en snipper de sjalot fijn. Was de rucola en snijd eventueel wat kleiner. Meng de radijsjes, sjalot en rucola in een kom samen met de voorgekookte rijst. Kruid met zout en peper en hussel alles door elkaar. Besprenkel met olijfolie extra vierge.
  4. Haal de portabella en peer uit de oven en leg op de rijstsalade. Maak af met de verkruimelde blauwe kaas, zadenmix en een flinke scheut olijfolie extra vierge.
TIP
Kook de rijst een dag van tevoren, dan staat deze salade in een wip op tafel. Je kunt de sjalotjes ook even opbakken als je deze niet rauw wil eten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 2 st PortabellaHerkomst: 't Paddestoelenrijk
  • 1 st Peer
  • 1 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 50 g RucolaHerkomst: Siete Neef
  • 75 g Blauwe kaas (Hollandse)Herkomst: Bastiaansen
  • 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -225%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 10%
co2-reduction-score
CO2eq+ 556%
water-reduction-score
Water+ 1.027%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVegetarischGlutenvrijGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie742 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker13 g
Vet38 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit21 g
Vezels9 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin