Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ovenschaal.
Schil of was de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd in dunne plakjes. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
Verdeel de linzen, zoete aardappel, venkel en paprika over de bakplaat (of ovenschaal). Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Hussel alles door elkaar en rooster 25-30 minuten in de oven.
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes. Meng ui, knoflook en rode peper met olijfolie en Italiaanse kruiden. Verdeel het pittige uimengsel over de feta en leg de feta op de bakplaat bij de groenten. Rooster nog circa 10 minuten mee.
Serveer de geroosterde groenten-linzenschotel met de gebakken feta.
TIPOok heel lekker met geroosterd brood.
II
Feta is een Griekse kaas gemaakt van schapenmelk (en soms aangevuld met geitenmelk). Witte kaas lijkt erop, maar dit wordt gemaakt van koemelk en heeft een minder uitgesproken smaak. De smaak van feta is heerlijk zout en werkt goed in een salade. Maar gebakken uit de oven, zoals we in dit recept doen, is ook super lekker!