Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ovenschaal.
Pel de ui en snijd in partjes. Schil of was de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd in dunne plakjes. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
Verdeel de linzen, zoete aardappel, venkel, paprika en de helft van de ui over de bakplaat (of ovenschaal). Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Hussel alles door elkaar en rooster 20-25 minuten in de oven.
Pel de knoflook en snijd klein. Was de rode peper, verwijder de zaadlijsten en en snijd in dunne ringetjes. Snipper de overgebleven ui en meng met knoflook, rode peper, olijfolie en de Italiaanse kruiden.
Halveer de fetakaas en verdeel het pittige uienmengsel erover. Plaats bij de groenten op de bakplaat en rooster nog circa 10 minuten met de groente mee.
Serveer de geroosterde groenten-linzenschotel met de gebakken fetakaas.
TIPOok erg lekker met een stukje geroosterd brood.
II
Vandaag een lekker gerecht met onder andere venkel op het menu. Wist je dat venkel een erg gezonde groente is met weinig calorieën en veel vitamines, mineralen en vezels? De mineralen in venkel zijn onder andere belangrijk voor het sterk houden van onze botten. Daarnaast wordt deze groente gebruikt als geneeskrachtig kruid, de zaadjes van de venkelplant worden gebruikt voor heilzame doeleinden; het bevordert de spijsvertering, helpt tegen een opgeblazen gevoel, vermindert je hongergevoel en zorgt voor een frisse adem.