Geroosterde druiven met burrata en mortadella gegrilde paprika, venkel en couscous

698 kcal
250 g groente

Dit is het perfecte voorbeeld van een gerecht waarmee je jouw kind (of partner) kunt overhalen om eens venkel te proberen. Lekker knapperig en heerijk in combinatie met romige burrata, hartige mortadella en zoete druiven. Wie durft hier nu nog nee tegen te zeggen. Het is ook heel makkelijk om de groente allemaal apart te houden in dit gerecht.

Geroosterde druiven met burrata en mortadella

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 0.5 st Verse munt Herkomst: Herbio
  • 150 g Volkoren couscous Herkomst: IDorganics
  • 150 g Rode druiven Herkomst: Sifa Bio
  • 100 g Burrata Herkomst: Fattori degli alburni (let op: dierlijk stremsel)
  • 50 g Mortadella (gesneden) Herkomst: Fumagalli
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 0.5 st Citroensap
  • 1 el Boter
  • 2 tl Komijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Was de venkel en snijd in partjes. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de groenten op een hoog vuur in 5-7 minuten knapperig. Voeg daarna een klein scheutje water toe en laat afgedekt verder garen. Snijd de munt in reepjes en voeg toe aan de pan. Breng verder op smaak met komijnpoeder, peper en zout.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en schenk het kokendhete water erover totdat de couscous net onder water staat. Voeg de boter toe en dek de kom af. Roer na 5 minuten los met een vork.
  3. Rijg de druiven aan een satéprikker. Verwarm een grillpan (of bakpan) en grill de druiven rondom aan, zodat het velletje net een beetje verschrompelt (heb je geen prikkers in huis, dan kun je de druiven ook los bakken in een pan).
  4. Meng de couscous met de groenten, maak op smaak met citroensap, komijn, peper, zout en eventueel nog een beetje olijfolie extra vierge.
  5. Snijd de mortadella in reepjes en laat de burrata uitlekken. Verdeel samen met de geblakerde druiven op en door de couscous.
TIP
In dit recept doen we een klontje boter bij de couscous. Dit hoeft niet, maar het geeft een extra smeuïge smaak aan de couscous. Erg lekker!
3,3
Gemiddelde van 7 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 39%
co2-reduction-score
CO2 eq -61%
water-reduction-score
Water -31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieSeizoenGezinLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie698 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker20 g
Vet34 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit24 g
Vezels12 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Melk
Varken
Gluten
Lactose
Tarwe
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten