Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de gele bietjes en snijd in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in partjes. Was de broccoli en snijd in dunne plakken of roosjes. Schil (of was) de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes of frieten.
Doe de biet, zoete aardappel, broccoli en ui in een kom en besprenkel royaal met olie. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en (chili)peper en hussel door elkaar.
Spreid de groenten uit over de bakplaat en rooster 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Verhit olie in een bakpan en bak de lupine tempeh 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Serveer de geroosterde groenten met de gebakken lupine tempeh.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Maak dan een zoete aardappelpuree en serveer de groenten gekookt ernaast.
II
Vandaag een heerlijk gerecht op het menu met lekker veel groenten en tempeh. De eiwitrijke tempeh is gemaakt op basis van Franse lupine bonen. 100% Biologisch en lokaal geproduceerd met respect voor mens, dier & milieu. De bonen worden op eeuwenoude wijze gefermenteerd en zo omgetoverd tot een voedzame lekkernij. De tempeh is al kort gebakken en op smaak gebracht met een huisgemaakte marinade. Je hoeft het alleen nog 3-5 minuten te verhitten in de pan of oven. Snel, gezond & lekker!