Parelcouscous met geroosterde spruitjes en kipgehaktballetjes

733 kcal
240 g groente

Gelukkig zijn er veel manieren om spruitjes te bereiden, zo is er voor iedereen wat wils. In het gerecht van vandaag gaan we ze roosteren in de oven. Heerlijk in combinatie met de parelcouscous, ui en tuinkers. Erbij lekkere kipgehaktballetjes. Net even wat anders dan de standaard gehaktballetjes. Enjoy!

Parelcouscous met geroosterde spruitjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
  • 170 g Parelcouscous Herkomst: Greenage
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Kipgehakt Herkomst: Kemper Kip
  • 0.5 bakje Tuinkers Herkomst: Discover Fresh
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie (of boter)
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime ovenschaal).
  2. Was de spruitjes en laat heel goed uitlekken. Verwijder de onderkant en snijd doormidden. Besprenkel met olie en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en bak de spruitjes in 20 minuten krokant gaar. Draai ze eventueel halverwege even om.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de parelcouscous in 10-15 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  4. Pel intussen de ui en snijd in partjes. Breng het gehakt op smaak met peper en vorm met je handen gehaktballetjes. Verhit olie of boter in een braadpan en bak de gehaktballen met de uien bruin en gaar. Doe de voorgekookte parelcouscous en tuinkers erbij en schep nog even om.
  5. Serveer de parelcouscous met de gehaktballetjes en de geroosterde spruitjes.
TIP
Breng de spruitjes op smaak met specerijen die jij lekker vindt.
5,0
Gemiddelde van 1 review

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 90%
vita-score
Vitaliteit + 57%
co2-reduction-score
CO2 eq -59%
water-reduction-score
Water -45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieLactosevrijGezinEiwitrijk9 maandenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie733 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker8 g
Vet25 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit40 g
Vezels14 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Tarwe
Kip
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten