Geroosterde bloemkool met aardappelcrème cashewnoten en kaaskletskoppen
4,0
720 kcal
280 g groente
Vandaag eten we geroosterde bloemkool met aardappelcrème en krokante kaaskletskoppen. Een kletskop is van oorsprong een heel hard, uiterst dun en bijzonder knapperig koekje. We maken nu een hartige kletskop van kaas uit de oven. Leuk om je maaltijd mee te decoreren en ook nog eens superlekker!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 1 st Bloemkool Herkomst: BakkerBio
- 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 0.5 st Verse bieslook Herkomst: Herbio
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 1 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vorm platte kaashoopjes op de bakplaat (met circa 2 cm tussenruimte) en bak in circa 10 minuten goudbruin. De kaas gaat eerst smelten, vervolgens bubbelen en tenslotte lichtbruin kleuren. Let op dat het niet te snel gaat en ze verbranden, want dan worden de kletskoppen bitter. Laat de kaaskletskoppen daarna afkoelen en hard worden.
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in kleine stukken. Besprenkel royaal met olijfolie en kruid met zout en peper. Leg de bloemkool ook op de bakplaat en rooster lichtbruin en beetgaar in 20 minuten.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het kookvocht af en vang een beetje op in een kopje. Stamp de aardappels met de crème fraîche en eventueel een beetje kookvocht tot een zachte en smeuïge puree. Snijd de bieslook klein en schep door de puree.
- Serveer de aardappelcrème met de geroosterde bloemkool en kaaskletskoppen. Maak af met de cashewnoten en nog wat bieslook.
TIP
Je kunt de kaaskletskoppen ook verder op smaak brengen met bijvoorbeeld Italiaanse kruiden of chilipeper. De aardappelcrème is ook heel lekker met wat citroensap.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente + 122%
Vitaliteit + 42%
CO2 eq -37%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, 9 maanden, Glutenvrij, Gezin, Vegetarisch, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie720 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker12 g
Vet35 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit24 g
Vezels13 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Lactose
Noten
Melk


